معرفی بهترین روش‌ های برداشتن خال و زگیل

9 بازدید
بدون نظر
معرفی بهترین روش‌ های برداشتن خال و زگیل

آیا شما هم از دست خال‌ها و زگیل‌های مزاحم خسته شده‌اید؟ دوست دارید پوستی صاف و یکدست داشته باشید؟ خبر خوب اینکه، تنها نیستید! خیلی‌ها به دنبال راهی برای رهایی از این مهمانان ناخوانده می‌گردند. اگر شما هم به فکر انجام این فرایند هستید، در این مقاله از کلینیک VIP رویای طلایی قصد داریم به شیوه‌ای جامع، نگاهی به انواع روش‌ های برداشتن خال و زگیل بیندازیم، مزایا و معایب هر روش را بررسی کنیم و نکته‌های کلیدی که باید پیش از تصمیم‌گیری بدانید را با شما به اشتراک بگذاریم. با ما همراه باشید.

انواع روش‌ های برداشتن خال و زگیل 

حذف خال و زگیل یکی از اقدامات رایج در زمینه زیبایی و پزشکی است. این عمل می‌تواند به دلایل مختلفی انجام شود، از جمله بهبود ظاهر پوست، کاهش خطر ابتلا به سرطان پوست یا حتی تسکین ناراحتی‌های ناشی از خال‌ها و زگیل‌ها.

با پیشرفت تکنولوژی، روش‌هایی با کمترین درد و عوارض جانبی برای برداشتن خال و زگیل به وجود آمده‌اند. اگر کلینیک انتخابی‌تان برای انجام این عمل کوچک زیبایی، به‌روز باشد، می‌توانید در عرض چند ثانیه از دست خال یا زگیل‌هایی که شما را به دردسر انداخته‌اند راحت شوید.

نحوه برداشتن خال صورت

نحوه برداشتن خال صورت

خوشبختانه، روش‌های مختلفی برای برداشتن خال صورت وجود دارند. هر یک از این روش‌ های برداشتن خال و زگیل به دلیل ویژگی‌ها، مزایا و معایب خاصشان توسط پزشک پیشنهاد می‌شوند. در ادامه می‌خواهیم نگاه دقیق‌تری به تمام این روش‌ها داشته باشیم. 

جراحی خال یا زگیل

در این روش، خال یا زگیل به همراه مقداری از بافت اطراف آن با استفاده از چاقوی جراحی برداشته می‌شود. بزرگترین مزیت این روش، دقت بالای آن برای برداشتن ضایعات پوستی بزرگ و عمیق است؛ اما در مقایسه با دیگر روش‌های برداشتن زگیل یا خال صورت، جای زخم بیشتری را روی پوست باقی می‌گذارد. با استفاده از روش جراحی، امکان بررسی بافت خال در آزمایشگاه برای تشخیص سرطان، حذف کامل خال و جلوگیری از عود مجدد آن وجود دارد. 

لیزر درمانی برای برداشتن خال یا زگیل از صورت

در این روش مدرن با استفاده از پرتو لیزر، لایه‌های سطحی پوست حاوی خال یا زگیل تبخیر می‌شوند. از مزیت‌های این روش می‌توانیم به دقت بالا، حداقل خونریزی، درد کمتر، بهبود سریع‌تر و احتمال ایجاد جای زخم کمتر اشاره کنیم. شاید بالا بودن هزینه آن یکی از بزرگترین معایب این روش درمانی باشد. البته، برای خال‌های بزرگ یا عمیق هم گزینه محبوبی به شمار نمی‌رود. 

کرایوتراپی (سرما درمانی)

انجماد، یکی دیگر از روش های برداشتن خال و زگیل از روی صورت است. در این روش با استفاده از نیتروژن مایع، خال یا زگیل را منجمد می‌کنند و سپس از بین می‌برند. از مزیت‌های کرایوتراپی برای حذف خال یا زگیل می‌توانیم به ساده و سریع بودن آن اشاره کنیم.

 در کل، سرما درمانی، روشی غیرتهاجمی و سریع است که نیاز به بی‌حسی ندارد. معمولا از این روش برای حذف ضایعات کوچک استفاده می‌کنند. ناگفته نماند که احتمال ایجاد تاول و تغییر رنگ پوست در محل درمان و همچنان احتمال عود زگیل وجود دارد. 

برداشتن خال صورت با رادیوفرکانسی (RF)

در روش امواج رادیویی، خال، زگیل یا ضایعات پوستی با استفاده از امواج رادیویی، تبخیر می‌شوند. دقیق بودن و بهبودی سریع از جمله مزیت‌های این روش هستند. شاید تنها عیب آن هزینه نسبتا بالایش باشد. 

برداشتن با الکتروسرجری (سوزاندن)

این نوع برداشتن خال که روشی سنتی محسوب می‌شود با استفاده از جریان الکتریکی، خال یا زگیل را می‌سوزاند. ساده و سریع بودن، دو مورد از ویژگی‌های این روش هستند. از معایب آن هم می‌توانیم به احتمال ایجاد جای زخم، نیاز به مراقبت‌های خاص بعد از عمل و تغییر رنگ پوست اشاره کنیم. 

برداشتن خال یا زگیل با پلاسما

در این روش نوین با استفاده از گاز پلاسما، لایه‌های سطحی پوست که شامل خال یا زگیل هستند، برداشته می‌شوند. دقت بالا، حداقل خونریزی و بهبود سریع از مهم‌ترین مزیت‌های این روش به شمار می‌روند. 

بهترین روش برداشتن خال و زگیل

بهترین روش برداشتن خال و زگیل

انتخاب بهترین روش‌ های برداشتن خال و زگیل، به نوع این ضایعات پوستی و وضعیت سلامتی فرد بستگی دارد. در بسیاری از موارد، مشاوره با پزشک متخصص پوست می‌تواند بهترین راه را مشخص کند. با این حال، در کل، خال‌های ملانوما (خال‌های خطرناک) با جراحی برداشته می‌شوند. 

پزشک برای برداشتن ضایعات کوچک‌تر ممکن است از روش‌های ساده‌تری مانند کرایوتراپی یا لیزر استفاده کند. محل قرارگیری ضایعه هم در انتخاب این روش‌ها موثر هستند به این ترتیب که اگر ضایعات در نواحی حساسی از صورت باشند با روش‌های دقیق‌تری مانند لیزر برداشته می‌شوند.

رایج‌ترین روش رفع خال گوشتی

یکی از رایج‌ترین روش‌ های برداشتن خال و زگیل، به ویژه، خال‌های گوشتی بزرگ و عمیق، جراحی است. در این روش، پزشک ابتدا ناحیه را بی‌حس می‌کند و سپس خال را با دقت برمی‌دارد. شاید بعد از عمل، محل برداشتن خال گوشتی، بخیه زده شود. برای خال‌های گوشتی کوچک، روش‌های لیزر و فریز کردن هم موثر هستند. البته، همان‌طور که اشاره کردیم، پزشک باید نوع روش برداشتن خال یا زگیل را با توجه به شرایط شما تعیین کند.

مزایا و ‌معایب برداشتن خال و زگیل

مزایا و ‌معایب برداشتن خال و زگیل

برداشتن زگیل، خال یا در کل، همه ضایعات پوستی، با مزیت‌ها و معایبی همراه است که آن‌ها را به شما توضیح می‌دهیم.

مزیت‌های برداشتن خال و زگیل

  • با حذف خال‌ها و زگیل‌ها، پوست شما ظاهری صاف‌تر و زیباتر خواهد داشت. این موضوع می‌تواند به افزایش اعتمادبه‌نفستان کمک کند.
  • برخی خال‌ها، نشانه‌ای از سرطان پوست هستند. با حذف آن‌ها، خطر ابتلا به این بیماری کاهش می‌یابد.
  • بعضی از خال‌ها یا ضایعات پوستی با علائمی همچون خارش یا درد همراه هستند. با حذف آن‌ها، این مشکلات برطرف می‌شوند.

معایب برداشتن خال و زگیل

  • گاهی حذف خال یا زگیل با برخی عوارض جانبی مانند عفونت یا باقی ماندن جای زخم پس از عمل، همراه است. اگر این عوارض شدید باشند، بیمار باید برای دریافت درمان‌های اضافی، به پزشک مراجعه کند. 
  • برخی از روش‌ های برداشتن خال و زگیل، هزینه‌بر هستند و شاید بیمه‌ها هم هزینه‌های آن‌ها را پوشش ندهند. این موضوع می‌تواند برای برخی افراد مشکل‌ساز باشد.
  • نیاز به مراقبت‌های بعد از عمل، چالش دیگری است که شاید برای برخی از افراد، ناراحت کننده باشد. این مراقبت‌ها شامل تمیز نگه داشتن محل برداشت و استفاده از پمادهای خاص است.
  • در برخی موارد، ممکن است خال‌ها یا زگیل‌ها دوباره رشد کنند. این موضوع به نوع خال و روش برداشت بستگی دارد.

عوارض برداشتن خال و زگیل 

عوارض برداشتن خال و زگیل

با وجود آنکه عمل زیبایی برداشتن خال و زگیل، نوعی عمل سرپایی و بدون نیاز به بیهوشی است؛ ولی با این وجود، شاید بیمار، بعد از این اقدام با عوارض زیر روبه‌رو شود. به همین دلیل می‌خواهیم این عوارض را به شما هم توضیح بدهیم. 

  • عفونت

اگر مراقبت‌های لازم بعد از عمل رعایت نشوند، احتمال عفونت وجود دارد. عفونت می‌تواند باعث درد، قرمزی و تورم شود و در برخی موارد نیاز به درمان‌های اضافی را به بیمار تحمیل کند. 

  • ایجاد زخم یا باقی ماندن جای زخم

برخی افراد بعد از عمل زیبایی برداشتن خال، زخم‌هایی دارند که به مرور زمان بهبود می‌یابند؛ اما ممکن است جای آن‌ها باقی بماند. این موضوع روی ظاهر پوست تاثیر می‌گذارد.

  • تغییر رنگ پوست

در برخی موارد، پوست پس از عمل، تغییر رنگ می‎دهد که معمولا موقتی است. این تغییر رنگ می‌تواند به دلیل التهاب یا ترمیم پوست باشد.

  • عود مجدد خال یا زگیل

گاهی خال‌ها یا زگیل‌ها دوباره بعد از برداشتن، رشد می‌کنند. این موضوع به نوع خال و روش برداشت بستگی دارد و شاید نیاز به درمان‌های اضافی تجویز شود.

مراقبت‌های بعد از برداشتن خال و زگیل

مراقبت‌های بعد از برداشتن خال و زگیل

فرقی نمی‌کند که پزشک شما کدام یک از روش‌ های برداشتن خال و زگیل را برای حذف ضایعه پوستی‌تان انتخاب می‌کند؛ چون معمولا بعد از حذف ضایعات پوستی، توصیه‌هایی را برای مراقبت‌های بعد این اقدام ارائه می‌دهد. مراقبت‌های بعد از عمل برداشتن خال یا زگیل، شامل موارد زیر می‌شوند.

  • محل برداشت باید به طور مرتب با آب و صابون ملایم شسته شود. این کار به جلوگیری از عفونت کمک می‌کند.
  • پمادهای آنتی‌بیوتیک یا مرطوب‌کننده به بهبود زخم کمک می‌کنند. اگر پزشک چنین داروهایی را برایتان تجویز کرد، آن‌ها را سر وقت، مصرف کنید.  
  • برای جلوگیری از تغییر رنگ پوست، باید از قرار گرفتن در معرض آفتاب بپرهیزید. استفاده از کرم‌های ضدآفتاب با SPF بالا توصیه می‌شود.
  • در صورت بروز عفونت یا درد شدید، باید به پزشک مراجعه کنید. همچنین، در صورت بروز علائم غیرعادی، مانند خونریزی یا تب، نیاز به بررسی فوری وجود دارد.
  • برای تسریع روند بهبودی، استراحت کافی و پرهیز از فعالیت‌های سنگین هم توصیه می‌شود.

برداشتن خال با لیزر درد دارد؟

معمولا برداشتن خال با لیزر درد ندارد؛ چون قبل از عمل، بی‌حسی موضعی اعمال می‌شود. البته، برخی از افراد ممکن است احساس سوزش یا ناراحتی کمی داشته باشند که به سرعت از بین می‌رود. در مقایسه با روش‌های جراحی، لیزر به عنوان روشی کم‌دردتر شناخته می‌شود. این موضوع می‌تواند برای افرادی که از درد می‌ترسند، یک مزیت بزرگ باشد.

بعد از برداشتن خال چه پمادی بزنیم؟

پس از به کاربردن روش‌ های برداشتن خال و زگیل، در برخی موارد، پزشک پمادهای خاصی را برای تسریع روند بهبودی تجویز می‌کند. این پمادها کمک‌حال کاهش التهاب و افزایش سرعت ترمیم بافت هستند. یادتان باشد که باید از مالیدن بیش از اندازه پماد به محل برداشتن خال یا زگیل، خودداری کنید؛ چون این کار می‌تواند پوست شما را تحریک کند.

سوالات متداول برداشتن خال

آیا برداشتن خال خطرناک است؟

معمولا به کارگیری روش‌ های برداشتن خال و زگیل، موضوع خطرناکی نیست؛ اما باید توسط پزشک متخصص انجام شود؛ چون در صورت وجود خال‌های مشکوک، ممکن است پزشک آزمایش‌های بیشتری را انجام دهد.

آیا خال‌ها دوباره برمی‌گردند؟

در برخی موارد، ممکن است خال‌ها دوباره رشد کنند. این موضوع به نوع خال و روش برداشت بستگی دارد.

آیا می‌توانم بعد از عمل برداشتن خال، ورزش کنم؟

بهتر است حداقل به مدت یک هفته از ورزش‌های سنگین پرهیز کنید تا ناحیه به خوبی بهبود یابد.

آیا برداشتن خال، تحت بیمه قرار می‌گیرد؟

این موضوع بستگی به نوع خال و دلیل برداشت آن دارد. در برخی موارد، اگر خال مشکوک به سرطان باشد، شاید بیمه هزینه‌ها را پوشش دهد.

فقط چند دقیقه تا خلاصی از خال و زگیل صورتتان فاصله دارید!

فقط چند دقیقه تا خلاصی از خال و زگیل صورتتان فاصله دارید!

در این مقاله به بررسی روش‌ های برداشتن خال و زگیل از صورت پرداختیم و اهمیت انتخاب یک روش مناسب را در حفظ زیبایی و سلامت پوست برجسته کردیم. با توجه به حساسیت بالا و نیاز به دقت در این فرایند، انتخاب یک کلینیک معتبر و تخصصی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. کلینیک VIP رویای طلایی، با بهره‌گیری از پزشکان مجرب و به کارگیری پیشرفته‌ترین تجهیزات، گزینه‌ای عالی برای ارائه این خدمات محسوب می‌شود.

 ما در این کلینیک با تضمین کیفیت خدمات و رعایت استانداردهای پزشکی، اطمینان می‌دهیم که فرایند حذف خال و زگیل به بهترین شکل ممکن و با حداقل عوارض انجام می‌گیرد. با مراجعه به کلینیک VIP رویای طلایی، می‌توانید تجربه‌ای متفاوت از زیبایی و سلامت پوست را برای خود رقم بزنید. همین امروز برای خداحافظی از مهمان‌های ناخوانده صورتتان با پشتیبان‌های رویای طلایی تماس بگیرید.


نظرات کاربران
نظری وجود ندارد
اولین نفری باشید که نظر می‌دهد