کاشت مو چیست و بهترین روش های آن کدامند؟

53 بازدید
بدون نظر
کاشت مو چیست و بهترین روش های آن کدامند؟

کاشت مو چیست؟

کاشت مو با روش‌های مختلف راهی مؤثر برای ایجاد تغییرات جذاب در چهره است. با انتقال مو از یک نقطه بدن به سر، بخش‌هایی از سر که خالی از مو شده یا تارهای نازکی دارند به حالت معمولی درمی‌آیند. جراحان پلاستیک یا متخصصان درماتولوژی با بی‌حسی موضعی و در مطب و کلینیک خود می‌توانند این جراحی را پیش ببرند. اگر موهایتان ریخته یا کم‌پشت شده، جای نگرانی وجود ندارد و با مشاوره با پزشکان خبره و مجموعه‌های کاشت حرفه‌ای می‌توانید شانس تازه‌ای به رویش مجدد موهای سرتان بدهید. در این مقاله، از کاشت مو، دلایل ریزش مو، روش‌های کاشت و مراحل آن می‌خوانید. به پرسش‌های مختلفتان درباره این موضوع هم پاسخ‌هایی کامل داده خواهد شد.

چرا دچار ریزش مو می‌شویم؟

چرا دچار ریزش مو می‌شویم؟

پیش از آنکه به‌سراغ مقوله کاشت مو برویم، بهتر است که دلایل ریزش موها را مرور کنیم. علل متنوعی باعث ریختن موها می‌شوند. از جمله این دلایل، باید به این‌ها اشاره کنیم:

·       عوامل ژنتیکی؛

·       رژیم‌های غذایی نادرست؛

·       به‌هم‌خوردن تعادل هورمونی؛

·       مصرف برخی از داروهای شیمیایی؛

·       ابتلا به برخی بیماری‌ها و وضعیت‌های پزشکی.

دلایل زیادی وجود دارد که ممکن است موهای خود را از دست بدهید. گاهی اوقات ریزش مو موقتی است، اما می‌تواند دائمی هم باشد. کاشت مو ممکن است به ریزش موی دائمی ناشی از موارد زیر کمک کند:

علل طاسی

شرح دلایل ابتلا به طاسی

آلوپسی آره‌آتا

نوعی بیماری خودایمنی با حمله به فولیکول‌های مو

آلوپسی آندروژنیک

الگوی طاسی به‌خاطر ترشح زیاد هورمون‌های جنسی

تیروئید

به‌هم‌خوردن تعادل هورمونی

جراحی تروماتیک یا سوختگی

در نتیجه آسیب‌های فیزیکی و صدمات

 با کاشت مو آشنا شوید

کاشت مو نوعی جراحی زیبایی است که موهایی از بدن را به قسمت‌های طاس یا نازک‌شده پوست سر منتقل می‌کند. این روش برای کسانی مطلوب است که روش‌های دیگر برای رویش مجدد مو را امتحان کرده‌اند و موفق نشده‌اند. متخصصان پوست یا جراحان پلاستیک کاشت مو را انجام می‌دهند.

 آن‌ها با برداشتن فولیکول‌های مو یعنی ساختاری که مو در آن رشد می‌کند و قراردادن آن در بخش‌های بدون مو به پیش‌برد فرایند کاشت کمک می‌کنند. با کاشت در نواحی طاس و بدون مو، امکان ترمیم موهای آسیب‌دیده و رشد مجدد موها مقدور می‌شود.

بهترین ر‌وش‌های کاشت مو کدامند؟

بهترین روش های کاشت مو چیست

روش‌های مختلفی برای کاشت مو وجود دارد. انواع کاشت شامل موارد زیر می‌شود:

·       پیوندزدن یا گرافتینگ (Grafting)

·       اسکالپ ریداکشن (Scalp reduction

·       جراحی فلپ(Flap

·       توسعه و کشت بافت.

پیوندزدن یا گرافتینگ

پیوند مو یا گرافتینگ رایج‌ترین نوع جراحی کاشت مو است. در این روش بانک مو و گرافت مو چیست و چه کاربردی دارد؟ باید بگوییم که بانک مو بخش‌هایی از سر است که امکان تهیه فولیکول‌ها و مو برای بخش طاس از آن وجود دارد. گرافت مو هم دسته‌ای از موها است که تارهایش در یک بخش رشد کرده‌اند.

در این روش، بخش‌های کوچکی از پوست سر و شامل موهای سالم را برش می‌دهند. گاهی‌اوقات، حدود ۱۰ تا ۱۵ تار مو از یک بخش برداشته می‌شود. این دسته‌ها گرافت نام دارند و اگر تعداد تارهای مو برداشتی از نقاط مودار به یک تا دو تار برسد، به دسته مذکور میکروگرافت‌ می‌گویند.

روش پیوند یا گرافتینگ می‌تواند چند ساعت طول بکشد. بیشتر افراد در طول جراحی هوشیارند، اما از داروهای بی‌حسی موضعی برایشان استفاده می‌شود.

اسکالپ ریداکشن

یکی دیگر از روش‌های کاشت مو اسکالپ ریداکشن است. در طی این روش، جراح ناحیه کوچکی از پوست طاس سر را برمی‌دارد. سپس پوست ناحیه اطراف طاسی که حاوی مو است، کمی شُل می‌شود و آن تکه از پوست را روی بخش بی‌مو می‌کشند. در مرحله نهایی هم بخیه‌های لازم زده می‌شود.

روش اسکالپ ریداکشن یا کاستن از پوست سر برای مناطق طاسِ پشت و بالای سر ایده‌آل است. در این روش هم نیازی به بیهوشی نیست و از بی‌حسی موضعی استفاده می‌شود.

جراحی فلپ

جراحی فلپ را برای کسانی اجرا می‌کنند که موهای ناحیه جلوی سرشان از بین رفته است. برای انجام این روش به چند مرحله در طول چند هفته نیاز است.

 متخصص برش‌هایی سطحی را در اطراف سه بخش از سر به‌وجود می‌آورد؛ این‌ها بخش‌هایی هستند که قرار است موهایشان را در اختیار فرایند کاشت مو قرار بدهند. برای انجام جراحی فلپ به بیهوشی عمومی نیاز است.

توسعه و کشت بافت

اگر به دلیل سوختگی دچار طاسی یا تغییر شکل پوست سر شده‌اید، از روش توسعه و کشت بافت استفاده می‌شود. روند چنین اقدامی به‌ این صورت است:

·       ایمپلنت و بخشی مودار در بخشی از سر قرار می‌گیرد که هنوز مو دارد. این کاشت به‌شکل یک بادکنک است و به آن توسعه‌دهنده بافت می‌گویند.

·       در طی چند هفته، بادکنک مرحله قبل به‌تدریج باد می‌شود تا پوست سر حالت کشیده‌ای پیدا کند و ناحیه بی‌مو با بخش کاشت و مودار پُر و پوشانده شود.

آزمایش های قبل از کاشت مو چیست؟

برخی آزمایش‌های خون معمولی از جمله موارد زیر پیش از کاشت انجام می‌شوند:

·       CBC

·        HCV

·       خونریزی؛

·        زمان لخته‌شدن؛

·       قند خون تصادفی.

مراحل کاشت مو چیست؟

کاشت مو چیست

در فرایند کاشت مو، ابتدا پوست سر به‌طور کامل تمیز می‌شود و سپس متخصصان با سوزنی کوچک اقدام به بی‌حسی موضعی می‌کنند. دو تکنیک اصلی برای به‌دست آوردن فولیکول جهت پیوند استفاده می شود: FUT و FUE.

پیوند واحد فولیکولی (FUT)

·       برای اجرای این تکنیک، جراح از چاقوی جراحی برای بریدن نواری از پوست سر در پشت آن استفاده می‌کند. برش معمولاً چند سانتی‌متر طول دارد. سپس ناحیه برش‌داده‌شده با بخیه بسته می‌شود.

·       در گام بعدی، قسمت برداشته‌شده از پوست سر را با استفاده از یک لنز ذره‌بین و چاقوی جراحی تیز به بخش‌های کوچک تقسیم می‌کنند. این بخش‌ها باعث جلوه طبیعی موها می‌شوند.

استخراج واحد فولیکولی (FUE)

·       فولیکول‌های مو مستقیماً از پشت سر از طریق صدها تا هزاران برش کوچک بریده می‌شوند تا در بخش‌های بی‌مو قرار بگیرند.

·       جراح سوراخ‌های ریزی را با تیغ یا سوزن در ناحیه ای از پوست سر ایجاد می‌کند و به‌آرامی موها را در این سوراخ ها قرار می‌دهد.

·       در طول یک جلسه درمانی، ممکن است صدها یا حتی هزاران مو را پیوند بزنند.

·       پس از آن، گرافت، گاز یا بانداژ برای چند روز پوست سر را می‌پوشاند.

انتخاب طراحی خط رویش مو هم بسیار مهم است، چون اثرگذاری شدیدی روی جلوه موها خواهد داشت. برای طراحی خطی مناسب، متخصصان به ترجیحات مشتریان، اصول علمی و شرایط طاسی هر فرد دقت می‌کنند.

مراحل رشد مو بعد از کاشت مو چگونه است؟

معمولا موهای کاشته‌شده ۲ تا ۳ هفته پس از عمل می‌ریزند. این روند باعث رشد موهای جدید می‌شود. ۸ تا ۱۲ ماه پس از جراحی، موهای جدید شروع به رشد می‌کنند.

مراقبت‌ های بعد از کاشت مو چیست؟

امکان بروز اندکی درد و ناراحتی بعد از جراحی کاشت مو وجود دارد. برای همین، متخصصان داروهای زیر را برای رفع مشکلات بعد از جراحی تجویز می‌کنند:

·       داروی ضددرد؛

·       آنتی‌بیوتیک برای کاهش خطر عفونت؛

·       داروهای ضدالتهابی برای کاهش تورم.

بیشتر افراد می‌توانند چند روز پس از جراحی به زندگی عادی بازگردند. بسیاری از پزشکان ماینوکسیدیل (Rogaine) یا داروی رشد مو فیناستراید (Propecia) را برای بهبود رشد مجدد مو تجویز می‌کنند. این داروها به کاهش یا توقف ریزش مو در آینده هم کمک می‌کنند.

عوارض کاشت مو چیست؟

عوارض جانبی کاشت مو معمولا خفیف است و در عرض چند هفته برطرف می‌شود و شامل موارد زیر است:

·       خارش؛

·       عفونت؛

·       خون‌ریزی؛

·       تورم پوست سر؛

·       کبودی دور چشم؛

·       التهاب یا عفونت فولیکول‌های مو؛

·       دسته‌های مو با ظاهر غیر طبیعی؛

·       بی‌حسی در نواحی تحت درمان پوست سر.

گاهی‌‌اوقات هم بعد از کاشت، ناحیه سر دچار پوسته‌پوسته‌شدن می‌شود. علت پوسته پوسته سر بعد از جراحی همان برش‌های کوچکی است که در طول فرایندهای مختلف کاشت مو روی سر ایجاد شده‌اند. در واقع، مایعاتی از منافذ باز پوست خارج می‌شوند و در معرض هوا خشک می‌شوند و به سر حالتی پوسته‌پوسته می‌دهند.

چگونه بهترین کلینیک کاشت مو را انتخاب کنیم؟

برای انتخاب کلینیک کاشت موی مناسب باید به موارد زیر دقت کنید:

·       قیمت و هزینه؛

·       ارائه خدمات پشتیبانی؛

·       تجهیزات مدرن و کافی؛

·       اعتبار و سابقه تیم حاضر در کلینیک؛

·       استفاده از تکنیک‌های روز دنیا از سوی متخصصان؛

·       دارابودن مجوز رسمی وزارت بهداشت از سوی مجموعه؛

·       نتایج و سوابق پیشین هر مجموعه برای مقایسه و ارزیابی.

کلینیک رویای طلایی یکی از خوش‌نام‌ترین مجموعه‌های درمانی در زمینه خدمات کاشت مو است. با مراجعه به این مرکز می‌توانید بی‌نگرانی بابت عوارض و نتیجه کار، خود را به‌دست متخصصان خبره بسپارید. همه‌چیز در این مجموعه براساس روندی برد-برد برای مراجعان و کلینیک تنظیم و طراحی شده است. ارائه خدمات کامل و درجه یک، مشتریان را راضی نگه می‌دارد و این رضایت منجر به شکل‌گیری طیف پرشماری از مراجعان و زیباجویان برای مرکز رویای طلایی می‌شود. چه چیزی از این بهتر؟

سوالات متداول کاشت مو

ایا نتیجه ی کاشت مو دائمی است؟

بله، نتیجه کاشت موها همیشگی است و امکان شست‌وشو، رنگ‌کردن و کوتاهی آن‌ها وجود دارد.

میزان درد کاشت مو چقدر است؟

فرایند کاشت مو دردناک نیست و فقط کمی درد و ناراحتی دارد. ضمن اینکه از بیهوشی یا بی‌حسی برای انجام آن استفاده می‌شود.

بهترین سن برای کاشت مو چه زمانی است؟

به طور کلی، بهترین سن برای کاشت موی مردان در حدود ۲۷ تا ۴۰ سال است. برای خانم‌ها بهترین سن کاشت مو ۴۰ تا ۵۵ سال است.

نتیجه ی نهایی کاشت مو چه زمانی مشخص می‌شود؟

بنا به شرایط موهای هر فرد و انتخاب نوع عمل زیبایی کاشت، نتایج در مدت‌زمان‌های متفاوتی دیده می‌شوند. به‌طور کلی به دست‌کم یک سال برای تماشای نتیجه نیاز است.

جلسات کاشت مو چقدر طول می‌کشد؟

هر جلسه کاشت مو می تواند ۴ ساعت یا بیشتر طول بکشد. بخیه‌ها در حدود ۱۰ روز پس از جراحی برداشته می‌شوند.

کلام آخر

روش‌های مختلفی برای کاشت مو وجود دارد. این روزها دیگر کسی بی‌مو نمی‌ماند. به‌کمک متخصصان حرفه‌ای و مراجعه به کلینیک‌های معتبر می‌توانید درباره وضعیت موهایتان مشاوره بگیرید و وارد عملیاتی دقیق با نتایجی خوشایند شوید. پیشرفت علم جراحی پلاستیک و ترمیم می‌تواند دستاوردهای بسیار مطلوبی به‌جای بگذارد. اگر شما هم قصد تغییر در قیافه‌تان دارید، حتما نگاهی به مقوله کاشت مو هم داشته باشید.

 


نظرات کاربران
نظری وجود ندارد
اولین نفری باشید که نظر می‌دهد