انواع افتادگی پلک و روش های درمان آن

89 بازدید
بدون نظر
انواع افتادگی پلک و روش های درمان آن

یکی از مشکلات بینایی و در عین حال فاکتورهای تاثیرگذار در افت زیبایی چهره در سطح جهان، افتادگی پلک است. چنانچه افتادگی پلک جزئی باشد صرفا زیبایی چهره را تحت تاثیر قرار داده اما اگر میزان افتادگی شدید باشد به نحوی که موجب ایجاد تماس پلک با مردمک چشم شود، سبب اختلال در میدان بینایی خواهد شد. راهکارهای گوناگونی جهت رفع افتادگی پلک وجود دارد که عمل بلفاروپلاستی یکی از رایج‌ترین این روش‌ها است. اگر شما نیز به این عارضه دچار هستید با ما در این مطلب از کلینیک رویای طلایی همراه باشید تا ضمن شرح افتادگی پلک به طور کامل، علائم، عوارض و نحوه درمان آن را شرح دهیم.

افتادگی پلک چیست؟ 

اگر از آن دسته افرادی هستید که هنگام نگاه کردن به آینه، با چهره و چشمانی خسته مواجه می‌شوید، شاید دچار افتادگی پلک شده‌اید. افتادگی پلک ممکن است برای هر دو پلک پلک شما اتفاق افتاده باشد به گونه‌ای که پلک‌ها پایین‌تر از حالت طبیعی خود و روی بخشی از چشم جمع شده باشند که در این صورت افتادگی چشم‌ها را به همراه خواهد داشت. در مواردی که فرد دچار افتادگی پلک شدید باشد، افتادگی پلک به قرنیه چشم‌ها رسیده و بینایی را دچار مشکل خواهد کرد. افزایش سن و تحلیل قدرت ماهیچه‌ها از جمله مواردی است که منجر به افتادگی پلک شده که البته پروسه درمانی پیچیده ای نخواهد داشت.

علائم افتادگی پلک چیست؟ 

افتادگی پلک گاهی در پلک بالا یا پایین و گاهی در هر دو پلک ایجاد شده که اولین علائم آن، افتادگی ظاهر پلک‌ها است. در صورت شدت یافتن این عارضه، قرنیه چشم توسط پلک بالا پوشانده می‌شود. در برخی افراد این عارضه با درد همراه بوده و گاها فرد جهت مشاهده چهره افراد ناچار به خم کردن سر خود به عقب یا بالا بردن ابروها به هنگام مکالمه است.

خسته یا خواب آلود به نظر رسیدن ظاهر و در موارد حاد، خشکی چشم یا آبریزش چشم از دیگر علائم افتادگی پلک خواهد بود.

چه کسانی دچار افتادگی پلک می شوند؟

دلایل متعددی در بروز افتادگی پلک دخیل هستند که در زیر به شرح افرادی که دچار افتادگی پلک می شوند خواهیم پرداخت:

سالمندان

افزایش سن یکی از رایج‌ترین علل افتادگی پلک‌ها است. با افزایش سن و شروع پروسه پیری و به دنبال آن شل شدن و چین و چروک دار شدن پوست افتادگی پوست در ناحیه پلک نیز نمایان می‌شود. افزایش سن همچنین، موجب کشیدگی تاندون عضله بالا برنده پلک شده که در نتیجه، افتادگی پلک را ایجاد خواهد کرد.جالب است بدانید که با وجود این که این نوع افتادگی پلک در هر دو چشم بروز می‌کند، اما یک چشم بیشتر تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.

افراد درگیر با مشکلات عصبی

با توجه به اینکه اعصاب مغز ضمن کنترل کردن دیگر اعضای بدن، کنترل کننده عضلات چشم نیز هستند، آسیب دیدن اعصاب ناشی از سکته مغزی، آنوریسم مغز و … سبب افتادگی پلک نیز می‌شود. سندرم هورنر نیز می تواند سبب افتادگی پلک شود.

افراد مبتلا به اختلالات مادرزادی و ژنیتیکی

در برخی از افراد از همان دوران نوزادی، به علت بروز مشکلات ژنتیکی روند رشد عضلات بالا برنده پلک به درستی انجام نمی‌شود و همین مسئله سبب افتادگی پلک می‌گردد. چنانچه این اختلال ژنتیکی به موقع درمان نشود، تنبلی چشم را به همراه خواهد داشت که در موارد حاد بینایی کودک را با خطر جدی مواجه می‌کند. به همین جهت پزشکان توصیه می کنند که جراحی افتادگی پلک در این افراد در همان دوران نوزادی یا در نهایت دوران کودکی انجام شود.

مبتلایان بیماری ام اس

شاید دور از ذهن نباشد که بگوییم می‌شود ام اس را از روی افتادگی پلک تشخیص داد چون یکی از اولین علائم اولیه ام اس، افتادگی پلک است. این بیماری پس از توسعه در بدن بیمار علاوه بر عضلات پلک، در عضلات صورت، پاها و بازوها نیز ضعف عضلانی ایجاد می‌کند. 

بیمارهای عضلانی 

دیستروفی عضلانی نوعی بیماری ارثی است که همانند ام اس با نشانه هایی نظیر افتادگی پلک نمایان می‌شود. گفتنی است افتالموپلژی خارجی مزمن نیز ممکن است سبب افتادگی پلک در هر دو چشم و مشکلات حرکتی چشم شود.

مبتلایان مشکلات موضعی چشم 

برخی از افراد درگیر مشکلاتی از جمله تومور پلک، بیماری فلج عصب سوم، ضربه به چشم یا تومور داخل حفره چشم هستند که همین اختلالات ممکن است منجر به افتادگی پلک شوند.

انواع افتادگی پلک

انواع افتادگی پلک چشم 

افتادگی پلک چشم نیز همانند دیگر بیماری‌ها و اختلالات انواع مختلفی دارد اما در حالت کلی این عارضه را می‌توان به دو دسته اکتسابی و مادرزادی تقسیم نمود:

افتادگی پلک اکتسابی

انواع افتادگی پاک اکتسابی به شرح زیر است:

  • افتادگی پلک عضله‌ای
  • افتادگی پلک عصبی
  • افتادگی پلک تاندونی
  • افتادگی پلکی مکانیکی

افتادگی پلک مادرزادی

ضعف عضله‌ای یکی از دلایل افتادگی پلک مادرزادی در کودکان است که ممکن است منجر به تاری دید، انسداد مسیر بیمایی یا آستیگماتیسم شود.

عوارض افتادگی پلک

قطعا با خواندن این مطلب تا به این جا، متوجه شده‌اید که افتادگی پلک علاوه بر اثرات منفی که بر ظاهر فرد دارد، منجر به مشکلات جسمی نیز خواهد شد. در برخی موارد افتادگی پلک با تاری دید همراه بوده که فرد ناچار به جمع کردن چشمان خود و فشار آوردن به عضلات کنار  چشم خواهد بود که این امر علاوه بر چروک شدن پوست دور چشم، به عضلات چشم نیز آسیب خواهد رساند. همچنین بیمارانی که بر اثر انسداد مسیر بینایی ناچار به عقب بردن سر خود باشند، به تدریج با کشیدگی عضلات گردن مواجه خواهند شد.

انواع درمان افتادگی پلک چشم

درمان افتادگی پلک

روش های درمانی متعددی جهت درمان افتادگی پلک وجود دارد که انتخاب بهترین روش بستگی به شرایط بیمار نظیر جنسیت، سن، علت و شدت این عارضه دارد. بنابراین متخصص با توجه به موارد ذکر شده، بهترین روش درمان را به کار خواهد گرفت. به طور مثال در صورتی که افتادگی پلک ناشی از افزایش سن یا به طور ژنتیکی باشد، در صورت نداشتن تهدیدی برای سلامتی، نیاز به درمان نبوده و درمان آن تنها جنبه زیبایی خواهد داشت.

انواع درمان افتادگی پلک چشم

جهت درمان افتادگی پلک چشم، پزشک نسبت به شرایط بیمار یکی از روش های زیر را توصیه خواهد کرد:

جراحی

بهترین و رایج ترین روش درمان افتادگی پلک چشم، جراحی بوده که به افراد دچار افتادگی و شلی پوست در پلک توصیه می شود. در طی این جراحی، پوست بالای پلک به جهت حالت بهتر چشم ها برداشته می شود. در صورتی که فرد در سنین بالا یا از بدو تولد با پتوز دست و پنجه نرم می کند، عمل جراحی پتوز با هدف سفت شدن عضله بالا رونده پلک انجام می شود.

لیزر

عمل بلفاروپلاستی با لیزر، یکی از روش های جدید، جهت درمان این عارضه بوده که خونریزی کم، دوران نقاهت کوتاه و جای زخم کمی داشته و همین دلایل سبب محبوبیت این روش شده است.

قطره چشم

با وجود این که قطره چشم تاثیری در رفع این مشکل ندارد، اما در افراد دچار پتوز، پیش از جراحی استفاده می‌شود. همچنین در صورتی که تزریق بوتاکس سبب این عارضه شده باشد، به جهت کاهش اثر بوتاکس و انقباض پلک‌ها، از قطره لو‌پیدین استفاده می‌شود.

پلکسر

روش پلکسر را می‌توان در افرادی که به دلیل شلی عضله و‌ پوست دچار افتادگی پلک شده‌اند به کار برد. این روش غیرجراحی با ایجاد جرقه انجام شده و پزشک نسبت به میزان افتادگی پوست، تعداد جلسات پلکسر را تعیین می‌کند.

تزریق بوتاکس

تزریق بوتاکس از دیگر روش‌هایی است که تا حدودی به رفع مشکل افتادگی پلک خصوصا در افرادی که به دلیل افزایش سن یا ژنتیک این عارضه ایجاد شده کمک می‌کند.

جراحی افتادگی پلک چشم 

عمل جراحی افتادگی پلک که نوعی جراحی زیبایی و گاهی درمانی محسوب می‌شود، به رفع پف و افتادگی پلک بالا و پایین کمک خواهد کرد. این عمل را می‌توان از رایج‌ترین عمل‌های جوان‌سازی صورت دانست که به صورت سرپایی انجام خواهد شد. در طی این جراحی پوست اضافی بالا و در صورت نیاز پایین پلک برداشته شده و ظاهر چشم ها بهبود خواهد یافت.

بهترین روش درمان افتادگی پلک چشم

جراحی افتادگی پلک، بهترین روش درمان این عارضه بوده که شلی و افتادگی پوست را برطرف خواهد کرد. البته بهترین روش درمان را پزشک نسبت به شرایط فرد تعیین خواهد کرد. با این وجود جراحی افتادگی پلک با از بین بردن اثرات پیری و در صورت نیاز ترمیم بینایی، زیبایی را به چهره فرد خواهد بخشید.

برای درمان افتادگی پلک چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

در صورتی که افتادگی پلک طی چند ساعت یا چند روز به صورت ناگهانی بروز کرده یا افتادگی پلک با علائمی از قبیل دوبینی، ضعف در عضلات بازو، پاها، صورت و سردرد همراه باشد، یا افتادگی پلک شما همراه با علائمی نظیر تورم، برآمدگی چشم، ابرو قرمزی و درد چشم است، باید هر چه سریع‌تر به پزشک مراجعه نمایید. همچنین اگر با افزایش سن و افتادگی پلک، دچار اختلال بینایی شدید، مراجعه به پزشک الزامی خواهد بود.

درمان افتادگی پلک

سوالات متداول افتادگی پلک

1. هزینه عمل افتادگی پلک چقدر است؟

 برآورد دقیق هزینه این جراحی به شرایط بیمار، پیچیدگی عمل و نظر پزشک بستگی دارد. به همین جهت تعیین دقیق هزینه این عمل، امکان پذیر نیست.

2. آیا بیمه هزینه عمل افتادگی پلک را پوشش می‌دهد؟

در صورتی که جراحی افتادگی پلک با هدف درمانی انجام شود، بیمه هزینه‌های این عمل را پوشش خواهد داد، در غیر این صورت و در صورت جراحی زیبایی، هزینه‌ها تحت پوشش بیمه نخواهد بود.

3. علت افتادگی پلک چیست؟

 اختلالات عصبی، سکته مغزی، وجود تومور و تزریق اشتباه بوتاکس را می‌توان از جمله علل افتادگی پلک دانست.

جمع بندی

این مطلب از وب سایت کلینیک زیبایی رویای طلایی را به مباحثی در خصوص افتادگی پلک، علائم، عوارض و روش‌های درمان آن پرداختیم تا در صورتی که با این عارضه دست و ‌پنجه نرم می‌کنید، از اطلاعات لازم در این زمینه برخوردار باشید. افتادگی پلک در برخی افراد سبب اختلالات بینایی خواهد شد که در این صورت روش‌های درمانی از قبیل جراحی ضروری خواهد بود. گفتنی است برای کسب اطلاعات بیشتر، مشاوره، اطلاع از هزینه‌های درمان و کادر پزشکی متخصص می‌توانید با همکاران ما در کلینیک رویای طلایی ارتباط بگیرید.


نظرات کاربران
نظری وجود ندارد
اولین نفری باشید که نظر می‌دهد